Van deze muziek krijg je hartkloppingen

Door Spider.007 op zaterdag 24 september 2011 13:00 - Reacties (24)
CategorieŽn: fitness, hartkloppingen, muziek, Views: 3.309

Bij mijn favoriete (ik probeer er tweemaal per week te komen) sportschool is het muziekgenre afhankelijk van de aanwezige instructeurs. Sommige zetten het liefst wat rustigere muziek op, terwijl anderen muziek met een beat opzetten. Het gaat hier vooral om hele lichte dance / trance. Uiteraard zorgt een beat dat je het ritme op kan pakken om lekker op te trainen.

Toen vanmorgen een nieuw nummer begon met een introducerende hi-hat riep een mijnheer van rond de 50 richting een instructeur "Er is iets mis met de geluidsinstallatie". De instructeur had niet door dat dit voor hem bedoeld was, en ik reageerde "Nee hoor, dit noemen we muziek". "Muziek? Dit?" vroeg hij lichtelijk geÔrriteerd. "Jazeker" reageerde ik. "Van dit soort muziek kun je hartproblemen krijgen" zei hij. "Dat geloof ik niet". "Het is zo". "Ik geloof het niet" zei ik. "deze muziek komt aan bij mijn oren, niet bij mijn hart".

"Nee hoor, je hersenen pikken dit op" zei hij. "Mijn hersenen kunnen niets horen mijnheer, dus ze hebben hier geen last van". "Jawel, het is bewezen". "Heeft u daar een bron of bewijs voor?". "Nee, maar het is zo". Uiteraard valt over smaak niet te twisten, maar bepaalde instructeurs, en blijkbaar ook sporters, denken dat je kan trainen op Elton John's 'Like a candle in the wind' (ja, dit heb ik serieus voorbij horen komen).

"Ik vind deze muziek wel fijn" zei ik. "Ja, dit past inderdaad goed als je in een inrichting voor debielen rondloopt" reageerde hij.

Ik ben blij dat ik voldoende op dreef was om hem van repliek te voorzien, "Dan bent u op de juiste plek!". Hij lachte als een boer met kiespijn en ging verder met trainen. "Daar krijg ik nou hartproblemen van", zei een instructeur zachtjes tegen mij.